Vering op je rolstoel dankzij de Loopwheels van Multi Adapt

13 september 2016 - Door: Redactie Scouters

Met de verende Loopwheels ging een hartenwens van Annemarieke in vervulling. “Eindelijk rijd ik zonder ongemakken in mijn rolstoel, ook buiten bij hogere snelheden. Deze bijzondere wielen vangen de meeste hobbels en bobbels op. Ik zou niet meer zonder kunnen.”

Annemarieke over het LoopwheelsLeg eens uit wat Loopwheels zijn.

Loopwheels zijn verende wielen. Al sinds ik gebruik moet maken van een rolstoel, heb ik enige vorm van vering gemist. En over het ontbreken daarvan heb ik me ook altijd verbaasd. Met deze wielen heb ik eindelijk een verende rolstoel.”

Hoe ben je de wielen op het spoor gekomen?

“Afgelopen mei kon ik op de Support Beurs in Utrecht een rondje maken met verende wielen, de Loopwheels van Multi Adapt. En daarna mocht ik ze een week in en rond ons huis gebruiken. Op proef, om te bekijken of ze bevielen. Na die week heb ik de Loopwheels met veel tegenzin teruggegeven aan de dealer. Met die verende wielen had ik namelijk geen extra pijn, vermoeidheid of ander ongemak door de stugheid van de rolstoel. Ik heb meteen actie genomen om een stel eigen wielen te krijgen.”

De Loopwheels maken dus echt het verschil.

“De grootste winst zit ‘m in de vering van je gehele rolstoel, zeker in combinatie met een handbike. Sinds februari 2015 ben ik de gelukkige eigenaresse van de Firefly, een kleine elektrische handbike die van 6 tot 23 km per uur kan rijden. Zonder de Loopwheels stuiterde ik bij hoge snelheden over de weg, met een dag bedrust tot gevolg.”

Gebruik je de Loopwheels alleen buitenshuis met je handbike?

“Nee, de wielen zijn uiteraard ook geschikt voor normaal gebruik binnen- en buitenshuis. Ze veren niet alleen op en neer, maar ook zijwaarts. Door de verende werking hoef je zelf minder te ‘hoepelen’ (ook wel rollen genoemd, red.).”

Kon je trouwens meteen goed overweg met de Loopwheels?

“Het was even wennen, want het zitten op zich is al een nieuwe ervaring. De wielen passen zich namelijk aan jouw houding aan. Daarmee vangen de Loopwheels ook elke onregelmatigheid in het zitten op zichzelf al op.”

Zijn de wielen makkelijk te bevestigen?

“Op mijn eigen rolstoel, een TiLite, zijn de Loopwheels gemakkelijk over te zetten. En volgens mij is dat bij de meest gangbare handbewogen rolstoelen zo. Maar je moet wel degelijk rekening houden met ruimte voor de zijwaartse uitslag.”

Rolstoelwielen Loopwheels van Multi Adapt gekleurdKostte de aanschaf van de Loopwheels je veel moeite?

“Omdat ik zelf toch erg tegen de prijs aanhikte, ben ik aan de slag gegaan met een aanvraag bij Welzorg. Dat is de leverancier van mijn gemeente. Aangezien ik één van de eersten, zo niet dé eerste was die deze wielen aanvroeg, moest er wel het een en ander geregeld worden. Administratief, bij Welzorg. Uiteindelijk heb ik de wielen toch via hen gekregen. Belangrijk is dat de adviseur die de aanvraag doet, de noodzaak voor vering op de rolstoel voldoende onderbouwt (of jijzelf, zie ook de 7 tips bij het aanvragen van een hulpmiddel, red.).”

Zo te horen ben je echt een fan van de Loopwheels.

“Op alle fronten een dikke tien voor het design en gebruiksgemak van dit product. Aangezien het nog een vrij nieuw product is op de markt, moet de kwaliteit zich nog bewijzen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Zelf zie ik deze Loopwheels mettertijd standaard op een handbewogen rolstoel geplaatst worden. De vraag waarom een rolstoel geen vering heeft, is hiermee immers opgelost.”

Verder lezen over de Loopwheels en bestellen

Reacties (1)

  • Door Angel op 13 december 2017

    Hoo, ik heb n vraag ik kreeg van de adviseur van welzorg te horen dat de loopwheels niet in combinatie konden met een handbike vanwege de wrijving die je maakt met bocht zouden ze dan om dw haveklap stuk gaan... Wat us uw eraving hiermee. in uw verhaal lees ik namelijk daar juist niets over dat ze niet stabiel zouden zijn.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site