Vernieuwde Keuzehulp Elektrische aankoppelbikes voor rolstoelen

19 augustus 2021 - Door: Karina Arbete

Keuzehulp elektrische aankoppelbike, logoBen je op zoek naar elektrische ondersteuning voor je handbewogen rolstoel waar je lekker vaart mee kan maken? Dan is een volledig elektrische aankoppelbike misschien iets voor jou.. Als je die aan je rolstoel koppelt hoef je zelf niet aan de wielen te draaien om vooruit te komen.

Voorheen gebruikten we ook wel voor de aankoppelbikes de naam Handbike, dat was verwarrend. Vanaf nu gebruiken we de naam Handbike alleen nog voor de bikes waar je al of niet elektrisch ondersteund zelf met je handen de beweging in- en voortzet.

 

Welke elektrische aankoppelbikes zijn er op de markt en welke past bij jou? Samen met Jacqueline Leenders van Ergotherapie Nederland zetten we de opties voor jou op een rij in deze onafhankelijke vernieuwde Keuzehulp.

Wat vind je in de vernieuwde Keuzehulp?

Je vindt in de Keuzehulp een aantal meest essentiële functies, zoals gewicht, maximale gebruikersgewicht, snelheid, actieradius en prijs.

Vanuit de Keuzehulp elektrische handbikes klik je via het plaatje makkelijk door naar de bijbehorende webpagina. Daar vind je meer informatie, met de mogelijkheid om door te koppelen naar de fabrikant of importeur.

Deel jouw ervaringen

Staat jouw aankoppelbike in de tabel, klik dan op de foto ervan en zet daarna jouw ervaring erbij. Op die manier help jij weer anderen die op zoek zijn naar de best passende bike.

Mis je jouw bike in de tabel, mail jouw merk dan naar de redactie van Scouters. Dan voegen we die ook toe. Zo blijven we de overzichten compleet maken.

Onderaan de Keuzehulp vind je ook een recent in het Ergotherapie Magazine gepubliceerd artikel over de Keuzehulp.

Veel lees- en rijplezier!

Reacties (1)

  • Door Martha Pol op 13 januari 2022

    In de aanhef van het artikel staat: Voorheen gebruikten we ook wel voor de aankoppelbikes de naam Handbike, dat was verwarrend. Vanaf nu gebruiken we de naam Handbike alleen nog voor de bikes waar je al of niet elektrisch ondersteund zelf met je handen de beweging in- en voortzet. Een aankoppelbike koppel je aan je rolstoel en het rijden is volledig elektrisch aangedreven. Reactie: Ik zie alleen Handbikes die volledig elektrisch zijn aangedreven, terwijl er in de inleiding gesproken wordt over '....zelf met je handen de beweging in- en voortzet. Ik verwacht dan da er handbikes gepresenteerd worden elektrische ondersteuning, waarmee je met je rolstoel fietst vergelijkbaar met E[-bike) en en volledig elektrische handbikes, waarin je zelf niet actief bent, Zie voor wat ik bedoel de website van https://www.frontline-handbikes.nl/ en kijk bij producten.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site