Volledig vernieuwde Keuzehulp steunkousen aan- en uittrekkers

03 maart 2020 - Door: Karina Arbete

Het vrijwilligers team van Scouters heeft de laatste twee maanden hard gewerkt aan een volledige update van de Keuzehulp steunkous aan- en uittrekkers.

Tabel met alle hulpmiddelen

In een heldere tabel zie je wat je voor het gebruik van elk hulpmiddel moet kunnen om zelfstandig je steunkousen aan en uit te trekken. En voor welk soort kous het hulpmiddel geschikt is. En natuurlijk is er ook gekeken of het hulpmiddel geschikt is voor gebruik door een mantelzorger of professional.

Onderverdeling in glijzakken, rekjes en overig

Alle hulpmiddelen in de tabel kun je direct aanklikken om de volledige beschrijving van het hulpmiddel te lezen en de gebruiksfilmpjes te bekijken. Omdat het om bijna 30 hulpmiddelen (!) gaat is er een onderverdeling gemaakt in ‘glijzakken’, ‘rekjes’ en ‘overig’.

Deel jouw ervaringen!

Gebruik jij een hulpmiddel dat ontbreekt, laat het de redactie van Scouters weten; redactie@scouters.nl. De Keuzehulpen blijven zo continue actueel. En heb je ervaring met een hulpmiddel? Deel dan je mening met een review, zo help je anderen op weg.

Zelfstandig met het juiste hulpmiddel

Vaak worden steunkousen nog aan- of uitgetrokken door een professional, terwijl met het juiste hulpmiddel je het vaak ook zelf kan doen. Schakel een eerstelijns ergotherapeut in als je er zelf niet uitkomt.

Eerst zelf proberen

Ook het uitproberen van het hulpmiddel voor je het aanvraagt of aanschaft is erg belangrijk. Sommige leveranciers komen aan huis om het samen met jou te proberen. Of je probeert de verschillende hulpmiddelen uit bij een thuiszorgwinkel of de leverancier van de kousen.

Hulpmiddel met speciale aanpassing voor scouter Eric

Dat ervaarde ons redactielid Eric ook, hij kreeg het met de standaardoplossingen niet zelf voor elkaar. Met een aangepaste beugel aan een van de elektrische hulpmiddelen lijkt het hem nu wel te gaan lukken. Zodra hij een aantal weken ermee gewerkt heeft, zullen we daar verslag van doen.

Bekijk de nieuwe Keuzehulp

Nu direct de nieuwe Keuzehulp bekijken? Ga naar Keuzehulp steunkousen aan- en uittrekkers.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site