Wie wil de Pikido voetmuis testen?

02 maart 2022 - Door: Ardy

Vrijwel de meeste mensen muizen met hun handen, maar als dat niet kan dan zijn er alternatieven, bijvoorbeeld hoofd-, mond-, virtuele en pedaalmuizen (ook wel voetmuizen genoemd). De Pikido is zo’n voetmuis. Wil jij ‘m namens Scouters eens uitproberen?

Voetmuis

Met de Pikido bestuur je de cursor met je voeten, maar je kunt er niet mee klikken. De klikfuncties zitten op knopjes (extensies) aan de voorkant van je toetsenbord. Die knopjes kun je extra bestellen, maar bij een laptop heb je dat niet nodig. Dan gebruik je de klikfunctie van je trackpad. Je handen blijven op het toetsenbord liggen en je duimen bedienen de knopjes of trackpad om mee te klikken.

Kan de Pikido altijd de gewone muis vervangen?

Pikido is geschikt voor al het werk op de pc of laptop (Mac en Windows), maar sommige gamers zullen teleurgesteld zijn, want hij is niet geschikt voor first-person shooters.

Over de ontwerper

De Pikido voetmuis is ontworpen door Marius Versteegen die last had van RSI-klachten en niet tevreden was over bestaande oplossingen. Marius maakt de Pikido zelf, met de hand. Hij wil zijn voetmuis graag delen met anderen, zodat ook zij zonder klachten kunnen (blijven) computeren.

Wie wil de Pikido testen?

Pikido voetmuisWie de handgemaakte Pikido wil testen kan zich opgeven via de RSI-vereniging. De RSI-vereniging heeft codes voor het bestellen van de voetmuis en/of de muisknopjes zodat je maar liefst 99% korting krijgt.

De testperiode is twee maanden en na afloop stuur je hem zonder kosten terug. Wil je de Pikido houden, overleg dan met Marius of dat kan en tegen welke prijs. Zijn gegevens staan op de website over de Pikido.

Wat zijn de plus- en minpunten?

De RSI-vereniging wil graag weten of de Pikido bevalt en wat de plus- en minpunten zijn. In het RSI-Magazine 2022-1 staat en artikel over de Pikido voetmuis. Dat nummer verschijnt half maart en het is rond die tijd via de website van de RSI-vereniging te lezen. Over de resultaten van de testen die nu gaan lopen schrijft de RSI-vereniging een nieuw artikel, ook weer in het RSI-Magazine

Meer informatie

Meer informatie over de Pikido voetmuis is te vinden op de website over de Pikido. Voor informatie en voorbeelden over allerlei soorten muizen en andere hulpmiddelen om beter te kunnen computeren, kijk je op de webpagina Computergebruik van de RSI-vereniging.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site