WMO – eigen bijdrage

21 december 2018 - Door: Elly Waaijer (Scouters)

Vanaf 1 januari  2019 verandert de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo):

 • Er wordt niet meer gekeken naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage
 • Iedereen betaalt een eigen bijdrage van maximaal€ 17,50 per 4 weken
 • Ben je getrouwd of heb je een partner? En is minimaal één van jullie nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan is er geen eigen bijdrage verschuldigd

Lees meer over deze verandering op de site van het CAK.

Voor vragen en antwoorden over dit onderwerp is ook de website van Iederin zeer informatief.

Reacties (3)

 • Door Frans Aerts op 27 december 2018

  Beste Gerard, het extra bij betalen voor grotere accu's dan welke standaard worden aangeboden zal nog steeds voor eigen rekening blijven. Staat ook helemaal los van de eigen bijdrage.

 • Door Elly Waaijer (Scouters) op 25 december 2018

  Helaas is je zin niet volledig, ik neem aan dat je wilde schrijven dat je om de 2-3 jaar accu's vervangt om de actieradius van je scootmobielen te vergroten. Naar mate accu's ouder worden wordt inderdaad de actieradius kleiner en zal m.i. de vervanging daarvan aangevraagd kunnen worden bij de Wmo, immers betreft een onderdeel van het onderhoud van je scootmobiel.

 • Door gerard op 25 december 2018

  ik heb een vraag ik betaalde altijd al 52,50 euro aan het cak maar ook nog een 0m de 2 -3 500 euro voor grotere accu's om verder te kunnen rijden kan ik dat ook verhalen op de wmo

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site