Zelfstandig op pad met de elektrische rolstoel Puma 40

19 februari 2016 - Door: Redactie Scouters

Ed is verknocht aan zijn Puma 40. Hij gebruikt deze wendbare elektrische rolstoel buitenshuis. Het is zijn favoriete hulpmiddel om te winkelen of rond te neuzen op beurzen. “Bewegingsvrijheid, daar gaat het toch om!”

Eds favo hulpmiddel Puma 40 van HandicareWaarvoor gebruik je de Puma 40 precies?

“Ik neem de Puma 40 om even een boodschap te doen of een frisse neus te halen in het bos. Maar ik gebruik hem ook als ik naar een evenement ga of naar een beurs. Het voordeel is dat ik er zonder begeleiding mee naar buiten kan. Ik ben van niemand afhankelijk, dat vind ik belangrijk! En ook dat ik me makkelijk kan bewegen.”

Hoe beweeglijk is de rolstoel eigenlijk?

“Als ik ergens ben, op een beurs of zo, en iets trekt mijn aandacht, dan kan ik daar gewoon naartoe. En ik blijf zolang ik wil. Eigenlijk heb ik met de Puma 40 dezelfde bewegingsvrijheid als mensen die te voet zijn.”

Dus je vindt de Puma 40 een echte aanrader?

“Jazeker. Hij is echt super voor mensen die graag alleen op pad gaan en die zich overal vrij willen bewegen. Ik heb bewust kleine voorwielen genomen. Dat maakt mijn draaicirkel heel klein. Ik kan makkelijk keren zonder dat ik ergens tegenaan kom. Zelfs als er weinig ruimte is. Een grotere draaicirkel zorgt nogal eens voor schade of omgooiwerk.”

Eds favo hulpmiddel Puma 40 van HandicareKan je iets zeggen over het design?

“Hij ziet er niet zo bijzonder uit en hij is niet opvouwbaar. Dat kunnen nadelen zijn. Verder stuur je met een pook (joystick, red.). Door de bezuinigingen in de zorg, staan de prijzen onder druk. Ik vind dat je dat wel merkt aan de kwaliteit. Je kan maar weinig meenemen. Maar dat heb ik opgelost door een spin achterop te bevestigen.”

Ed heeft de Puma 40 via de WMO gekregen.

Redactie Scouters (oktober 2021) De Puma 40 is niet meer leverbaar.

 

Wil jij ook over jouw favoriete hulpmiddel vertellen?

Wil jij ook jouw ervaring met je favoriete hulpmiddel delen? Heel leuk! Je kan hiervoor opgeven door een mail te sturen naar de Scouters redactie.

Reacties (4)

 • Door Ineke op 27 mei 2022

  Hoi lezers. Ik heb de Puma 40 al 7 jaar en begin vorig jaar kwamen de problemen. Dit was niet door meyra op te lossen. Afstand rijden werd steeds korter, inhouden enz. Andere accu's erin koolborstels en motoren schoongespoten enz. 2X terug naar de fabriek en nog niet goed. In januari 2022 werd Medipoint de vervanger. Alles werd bij hun in de computer gezet. Alles nagekeken en 2 hele nieuwe accu's erin. Meyra had toch nog 1 nieuwe motor geplaatst. Weer de koolborstels doorgeblazen. Je raad het vast wel. Nog steeds niet goed. Accu's worden leeggetrokken. 1 motor doet het en de ander moet vervangen worden. De WMO vervangt pas een stoel vanaf 8 jaar oud of de stoel moet kapot zijn en niet te maken. Als de oude motor vervangen zou worden dan komt dat op rekening van Medipoint. En wie is dan dupe hiervan? Jawel Ikke en wij allemaal met een niet goed functionerende rolstoel. Groeten van mij.

 • Door J A DE visser op 25 april 2022

  Ik heb ook een puma 40 maar ellende met de afstand . De accu s zijn vernieuwd toch na 8 kilometer alle groene rnc2 oranje blokjes kwijt terwijl ik 25 kilometer moet kunnen rijden . Wie weet er wat ik moet Grote accu krijg ik niet want ik sta niet stil met lege accu . Terwijl in de handleiding staat dat je accu nooit leeg mag rijden.

 • Door Freddy Zwaal op 08 augustus 2021

  Sta op dit moment weer te wa hten op monteur want voor de 13de keer (12de was vorige week dinsdag!!!! ) is mijn wiel er afgelopen tetwijl Meyra afgelopen vrijdag de wielen nog heeft geborgd met nieuwe bouten

 • Door Johan Anton Meij op 05 oktober 2018

  Rij in een Puma 40 via Meyra. Axiradius rond de 20-25 km, ding trekt krom aan alle kanten, leuningen hangen naar buiten, ben 140 kilo en dat ding is niet vooruit te branden kraakt en piept aan alle kanten......kortom een volle weggooier

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site