Zigzaggen door kantoor en bedrijfshal op de Boxer MidWheel elektrische binnenrolstoel

14 maart 2017 - Door: Redactie Scouters

Wat als je slecht ter been bent en continu van je bureau naar de hal moet en vice versa? Dan ben je enorm geholpen met de Boxer MidWheel binnenrolstoel. Een bijzondere combinatie van het Boxer trippelstoel zitsysteem van Doge Collection en het Jazzy onderstel van Pride Mobility. Deze wendbare elektrische rolstoel brengt je in no-time waar je wezen moet. Zo vaak als nodig is. Dankzij deze comfortabele stoel is Chris veel fitter na een drukke werkdag.

Chris RomboutsVolgens mij kun jij niet zonder de Boxer MidWheel binnenrolstoel van Pride Mobility/ Doge Collection.

“Daar heb je helemaal gelijk in. De Boxer is echt een van mijn favoriete hulpmiddelen. Ik beschouw hem als een soort bureaustoel. Ik run een verhuurbedrijf en deze krachtige rolstoel is heel handig om even vlug, zonder moe te worden van mijn kantoor de hal in te gaan en weer terug.”

In mijn geestesoog zie ik je de hele tijd op de Boxer MidWheel heen en weer flitsen.

“Ik leg inderdaad heel wat meters af op een dag. De bedrijfshal is ruim 1200 m² groot en ik moet overal zijn. Maar dat is geen probleem met deze stabiele elektrische rolstoel. En als ik iets uit een hoge kast moet pakken in het magazijn, dan heb ik de keuze om even te gaan staan of ik pas de zithoogte van de stoel aan. Ook dat gaat elektrisch.”

Welke voordelen heeft deze elektrische rolstoel nog meer?

“Hij is enorm wendbaar en makkelijk te besturen. De bediening gaat met een joystick wat maakt dat je heel nauwkeurig kunt manoeuvreren. Verder heeft de Boxer een degelijke oplader en een accu die het megalang uithoudt. 3 dagen non-stop rondracen haalt hij makkelijk, terwijl ik gemiddeld zo’n 5 keer per dag mijn hele hal op en neer ga om spullen die retour zijn gekomen van de verhuur te checken en alles voor afhaalopdrachten bij elkaar te zoeken.”

Hoe snel gaat hij eigenlijk?

“De maximumsnelheid is 6 km per uur. Maar als je in de omhooggeschoven stand rijdt, past de Boxer de snelheid automatisch aan. Dan mindert de rolstoel vanzelf vaart. Die hoge zitpositie is trouwens heel prettig als je met mensen praat. Je bent dan op gelijke hoogte en kijkt ze recht in de ogen aan.”

Trippelstoel Boxer MidWheel Doge CollectionIs hij alleen geschikt voor binnen of kun je er ook mee naar buiten?

“Korte ritjes buiten gaat ook prima. Tijdens het winterse weer van de afgelopen tijd heb ik er hier op mijn parkeerplaats mee in de sneeuw gereden. Kleine oneffenheden en drempels vormen geen enkel probleem. De rolstoel blijft stabiel.”

Heb je lang gezocht naar een dergelijke stoel?

“Ik heb deze Boxer MidWheel via via gekregen. Het was een soort proefmodel en hij was spiksplinternieuw. Ik heb dus ook geen idee hoeveel de stoel kost.”

Voor wie vind je de Boxer MidWheel werkrolstoel geschikt?

“Voor iedere zelfstandige die rolstoelafhankelijk is geworden en zichzelf niet graag onnodig vermoeit. Mensen die erover nadenken zo’n stoel aan te schaffen, zijn welkom bij mij in de hal om de Boxer te testen. De hal is groot genoeg om de rolstoel goed uit te proberen. En de koffie staat klaar.”

Ook je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel?

Wil jij net als Chris je ervaring delen over jouw favoriete hulpmiddel? Dat kan, heel leuk zelfs!

Mail de redactie

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site