Zorg van Nu

04 mei 2019 - Door: Ardy

Zorg van Nu

Zorg van Nu promoot het gebruik van innovaties in de zorg: nieuwe hulpmiddelen, technologie en digitale zorg. Kortom, allemaal slimme zorgoplossingen. De doelstelling van Zorg van Nu ligt dicht tegen die van Scouters aan, daarom hebben Esther Luijks van Zorg van Nu en Elly Waaijer van Scouters een oriënterend gesprek gehad om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Esther: “We noemen het ‘zorg van nu’, want het gebruik van e-health en andere zorginnovaties is niet meer iets van de toekomst. Het is gewoon van nu. Zorg van Nu laat zien wat er nu al beschikbaar is, maar waarvan je misschien niet weet dat het er is of hoe je het gebruikt.

Letterlijk ‘Zorg van Nu’ is bijvoorbeeld dat je zelf online je eigen medische gegevens kunt inkijken met een persoonlijke gezondheidsomgeving of andere digitale zorg. Het is ook dat je met een apparaatje je oma kunt vinden als zij de weg naar huis niet meer weet, omdat zij aan dementie lijdt. Een heel ander voorbeeld is hoe gadgets en slimme apps je kunnen helpen om je conditie te verbeteren. Er zijn innovaties in de zorg waardoor je niet voor elk contact met je arts de deur uit hoeft. Zo kun je soms thuis je bloeddruk meten of je hartslag, terwijl de zorgverlener op afstand kan meekijken. Of je kunt de laatste lab uitslagen thuis inzien.

Op de website van Zorg van Nu staan meer dan 160 verschillende zorgoplossingen: voorbeelden van e-health, innovaties in de zorg, digitale zorg en handige hulpmiddelen. Je kunt ervaringsverhalen lezen in de blogs. Vlogs en video’s komen voorbij op de Facebookpagina en via Twitter.

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). VWS vindt het belangrijk om e-health en innovaties in de zorg meer bekendheid te geven. Omdat deze slimme zorgoplossingen kunnen bijdragen aan de gezondheid en kwaliteit van leven van iedereen. VWS wil met Zorg van Nu mensen inspireren en motiveren door voorbeelden van e-health en zorginnovaties te laten zien op de site en middels het team wat het land doortrekt. In de agenda kun je zien wanneer ze bij jou in de buurt zijn.

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site