Oude liefde roest niet: over mijn rolstoeltas

22 april 2016 - Door: Stephanie Hollanders

Iedere maand scout ze wel een handige tip of trick waarmee ze het zichzelf makkelijker kan maken. Of het nu voor het huishouden is, om goed te kunnen bewegen in en om huis of om zichzelf te verwennen. Stephanie Hollanders deelt haar tips.

Voor mijn ongeluk had ik een aanzienlijke tassencollectie. Te groot, te klein, te leuk, ik had ze allemaal! Nadat ik in m’n rolstoel belandde, begon het tobben met de tassen.

Stephanie met haar rolstoeltasAlles behalve sexy rugtassen

Ik zocht mijn heil in schoudertassen, maar de hengsels gleden altijd van mijn schouder af, waardoor het rollen moeilijk of onmogelijk werd. Dit gebeurde natuurlijk altijd als het regende, als ik de tram in wilde of extra vaart wilde maken om een stoepje op te rijden. Ik heb toen afscheid genomen van mijn handtassen en ben overgestapt op alles behalve sexy rugtassen.

Hoe krijg ik die westernbag aan mijn rolstoel?

Maar een maand geleden begon het toch weer te kriebelen. Het was weer tijdens mijn wekelijkse “folder-doorblader-met kopje koffie- momentje.” Een grote stoere westernbag verkrijgbaar in twee kleuren trok mijn aandacht. Die wil ik, maar hoe bevestig ik die op een praktische manier aan mijn rolstoel? Na wat experimenteren met karabijnhaken en een bezoekje aan de Hornbach kwam ik tot een bevredigende oplossing.

Waar vind ik karabijnhaken?

Toch ben ik nog niet helemaal tevreden, dus als iemand weet hoe ik aan zwarte karabijnhaken kan komen, hoor ik dat graag! Dit voorjaar ga ik op vakantie naar Rome en ik weet nu al wat ik mee terugneem!

Ook jouw ervaring delen op Scouters?

Jij kan ook blogger worden. Heb je interesse? Laat het weten, we kijken uit naar je bericht!

Aanmelden als blogger

Reacties (2)

  • Door karabijnhaken.nl op 31 juli 2016

    https://karabijnhaken.nl/karabijnhaak-zwart-verzinkt

  • Door Jeroen op 23 april 2016

    Ik gebruik gewoon een rugzak. Om de banden optimaal weg te werken en op de juiste plek te leiden gebruik ik de banden en de koppel gespen van een rugzak die ik niet meer gebruik. Voordeel is klik klik en het zit op de optimale plek en weggewerkt. De onderdelen zijn overigens makkelijk los te koop bij fornituren zaken en zeilmakerijen, ene plek wat duurder dan de ander, goed kijken. Zoek op polyester band, kunststof gesp, koppel gesp. Je hebt ook webshops in China, versturen het gratis en tal van kleuren, niet alleen de gespen maar ook de banden. Ali express, dealextream, banggood, etc..

Een reactie toevoegen

* Verplicht veld
** Verplicht veld, je e-mail adres wordt niet getoond op de site