Over Scouters

Stijn Gooskens was 26 toen hij ongelukkigerwijs met een dwarslaesie kwam te zitten. Na revalidatie wilde hij geen patiënt blijven, maar hij kon wel onafhankelijk advies en praktische hulpmiddelen gebruiken. Hij kon dit niet goed vinden. Scouters is er voor Stijn en de 2,2 miljoen Nederlanders met een blessure, handicap of die minder goed kunnen bewegen, bijvoorbeeld omdat ze ouder worden.

Samen beter in beweging

Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. Op de Scouters website, en de sociale media worden oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen gedeeld.

Scouters community

Scouters is een groep mensen met en zonder een beperking. Een team van ongeveer 12 actieve vrijwilligers houdt Scouters onafhankelijk. Sommigen van ons hebben een professionele achtergrond in ergotherapie of bewegingswetenschappen. Veel van ons zijn zelf gebruikers van hulpmiddelen of hebben een naaste die hulpmiddelen gebruikt. Allemaal willen we elkaar helpen om beter te bewegen. Dat doen we door het ’scouten’ van nieuwe hulpmiddelen. Daarnaast delen we toegankelijke en onafhankelijke informatie, praktische tips en reviews van hulpmiddelen.

Maar we doen meer. Scouters organiseert jaarlijks een Scouters Testival, waar hulpmiddelen op een centrale locatie getest worden. Studenten ergotherapie lopen stage bij Scouters en doen onderzoek voor hun studie. We maken samen met Ergotherapie Nederland Keuzehulpen om het zoeken van een passend hulpmiddel makkelijker maken. Ons testpanel van 55 Scouters probeert hulpmiddelen uit. We voeren regelmatig projecten uit voor andere organisaties. En we houden continu de meer dan 1000 hulpmiddelen op de website actueel.

We delen al deze waardevolle en onafhankelijke kennis via onze website, onze nieuwsbrief, social media, blogs, artikelen in vakbladen, presentaties en filmpjes.

Onafhankelijk en maatschappelijk verantwoord

Wat is het effect op en belang van mens, milieu en economie? Bij iedere beslissing die wij maken, stellen we onszelf deze vraag. Scouters werkt volgens de uitgangspunten van het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Want Scouters is er om alle mensen met bewegingsbeperkingen zo goed mogelijk te informeren en adviseren. Onze onafhankelijkheid is daarbij cruciaal en bovendien uniek. Redacteuren van Scouters hebben geen belang bij de verkoop van de producten en diensten waarover redactionele content wordt gepubliceerd.

Financiering en samenwerkingspartners

Scouters is in haar begin jaren ontwikkeld met steun van het fonds NutsOhra, VSBfonds en Fonds Sluyterman van Loo en in samenwerking met gebruikers en belangen- en patiëntenverenigingen, Bekijk ook alle Vrienden van Scouters.

VSB Fonds
Fonds NutsOhra
Fonds Sluyterman van Loo

Team van Scouters

Samen met jou speuren we iedere dag met veel plezier naar de beste oplossingen en innovatieve hulpmiddelen om beter te bewegen.

Elly Waaijer, redacteur

Elly Waaijer
Voorzitter bestuur
Redacteur

Nico Knibbe

Nico Knibbe
Secretaris/penningmeester
bestuur
Redacteur

Rick Brink
Bestuurslid

Almer Regter

Almer Regter
Blogger

Karina Arbete
Karina Arbete
Blogger
Redacteur

Eric van Heuveln

Josien Boomgaard
Redacteur

Marijke VerbeekMarijke Verbeek
Redacteur

Miriam Kop

Miriam Kop
Redacteur

Hanneke Knibbe, redacteur

Hanneke Knibbe
Redacteur

Ardy Prins
Webmaster
Redacteur social media

Eric van HeuvlnEric van Heuveln
Videoredacteur

Francis Herbers

Francis Herbers
Redacteur social media

Evelien Spreitzer
Redacteur

Gijs van den Brink
Webmaster & Webdesign

Initiatiefnemers van Scouters

Sanne Gooskens, redacteur

Sanne Gooskens

Erica Bouma

Erica Bouma