Beste hulpmiddel en thuiszorgwinkel

Onafhankelijk advies voor beste verkooppunten en hulpmiddelen

Ben je op zoek naar een hulpmiddel bij de thuiszorgwinkel? Bijvoorbeeld krukken, bestek of servies, een rollator, wandbeugel of aantrekhulp voor je steunkousen? Deze kan je kopen bij de thuiszorgwinkel. Natuurlijk heel belangrijk eerst te weten wat je nodig hebt. En dat je veel hulpmiddelen ook op andere plekken kan vinden, zoals op de website van de producent zelf, op Bol.com of in een huishoudwinkel. Hier scouten wij de beste hulpmiddelen en verkooppunten voor je. Onafhankelijk en samen met alle vrijwillige scouters met een bewegingsbeperking. Zodat jij altijd de beste keuze kan maken voor een hulpmiddel en verkooppunt.

Op de hoogte blijven van de nieuwste en beste hulpmiddelen?

Schrijf je ook in voor Scouters nieuws en ontvang iedere maand:

  • Laatste onafhankelijke producttests
  • Nieuwe en innovatieve hulpmiddelen gescout voor jou
  • Meest recente nieuws over vergoedingen van hulpmiddelen

Ik schrijf me direct in

VerkooppuntenBeste thuiszorgwinkel voor hulpmiddelen: onafhankelijk overzicht

Waar kan je jouw hulpmiddel kopen? Steeds meer hulpmiddelen kan je kopen bij de producent zelf. Dit is de meest directe bestelmogelijkheid. Zo heb je direct contact met de producent, ook als er iets misgaat. Je vindt de link naar de webshop van de producent bij de informatie over een hulpmiddel op Scouters. Dit zijn alle mogelijkheden om je hulpmiddel te kopen op een rij:

  • Direct bij de producent: vaak goedkoper dan in de winkel
  • Online bij een hulpmiddelenwebshops
  • Nieuw bij de huishoudwinkel of thuiszorgwinkel
  • Tweedehands, online of in de winkel

Een onafhankelijk overzicht van de beste verkooppunten voor jouw hulpmiddel vind je op Scouters.

Bekijk alle verkooppunten

Hulpmiddel lenen, huren of kopen: wat is het beste?

De vergoeding voor een hulpmiddel hangt af van je zorgverzekering of gemeente, maar je betaalt steeds meer zelf. Als je een eenvoudig loophulpmiddel slechts voor een korte tijd nodig hebt, kan je die vaak lenen of huren, maar ook kopen, nieuw of tweedehands. Lenen en huren doe je vaak via een thuiszorgwinkel. Wat is het verschil tussen lenen en huren? Lenen kan bij veel thuiszorgwinkels gratis als je lid bent van een (thuiszorg)organisatie. Je betaalt dan natuurlijk wel het lidmaatschap van de (thuiszorg)organisatie, dus helemaal gratis is lenen niet. Bij huren betaal je huurkosten, vaak per dag of week.

Als je van je zorgverzekeraar een vergoeding krijgt, moet je een hulpmiddel vaak in de thuiszorgwinkel lenen, huren of kopen waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Vraag ernaar bij je zorgverzekeraar. Soms is het duurder om een hulpmiddel te huren dan te kopen, zeker als je het hulpmiddel langere tijd gaat gebruiken en je die ook tweedehands kan vinden. Zoek dit goed uit voor je een hulpmiddel gaat lenen, huren of kopen.

Verder lezen over kosten en vergoedingen

SterrenDe beste en meest innovatieve hulpmiddel op een rij

Wat is het beste hulpmiddel voor jou? We scoutten honderden oplossingen en hulpmiddel om beter te bewegen. Getipt door anderen met een bewegingsbeperking, gebaseerd op nationale en internationale beoordelingen en onafhankelijke producttests. Je kan ze vinden per activiteit (bijvoorbeeld: boodschappen doen, aan- en uitkleden, huishouden), keuzehulp en in een overzicht met alle hulpmiddelen.

Bekijk alle hulpmiddelen