Verkooppunten hulpmiddelen

Winkels en webshops met nieuwe en tweedehands hulpmiddelen

Waar kan je jouw hulpmiddel kopen? We scoutten de verkooppunten voor je, ook tweedehands en online. Op basis van suggesties, speurwerk en ervaring hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de verkooppunten. Mis je er een of raad je één van deze juist af omdat je daar een negatieve ervaring hebt bij de aanschaf van een hulpmiddel? Laat het ons weten, zodat we dit overzicht samen kunnen aanvullen of verbeteren.

Laatste update: 20-04-2018

Direct kopen bij de producent

Waar kan je jouw hulpmiddel kopen? Steeds meer hulpmiddelen kan je kopen bij de producent zelf. Dit is de meest directe bestelmogelijkheid. Zo heb je direct contact met de producent, ook als er iets misgaat. Je vindt de link naar de webshop van de producent bij de informatie over een hulpmiddel op Scouters.

Nieuwe hulpmiddelen online bestellen

De volgende webshops bieden diverse hulpmiddelen aan en leveren in heel Nederland, gerangschikt op alfabetische volgorde. Als je een webshop mist of je hebt een positieve of negatieve ervaring, laat het ons weten, zodat we dit overzicht samen kunnen aanvullen of verbeteren.

Weet je nog niet goed welk hulpmiddel het beste bij je past? Bekijk de  keuzehulpen op Scouters of win persoonlijk advies in bij je ergotherapeut.

Uitgelichte verkooppunten

Weerhandig.nl

“De webshop Weerhandig.nl heb ik opgezet om mensen te helpen die net als ik een verlamming, of beperkte functie in de hand- of pols hebben, zo zelfstandig mogelijk te leven.”

Weerhandig.nl

Meer verkooppunten met groot assortiment

bestehulpmiddelen.nl

bijzonderhandig.nl

comfortadvies.nl

comfortland.nl

dezorghulpmiddelenshop.nl

ergohulp.nl

evc-heemskerk.nl

hipsupport.nl

hulpmedi.nl

hulpmiddelen24.nl

hulpmiddelen-voor-ouderen.nl

hulpmiddelenshop.nl

hulpmiddelen-voorbijdevoordeur.nl

hulpwinkel.nl

mbility.nl

Medicura

medily.nl

medimobility.nl

medipoint.nl

mijncomfortwinkel.nl

orthocor.nl

practicomfort.nl

pomrevalidatietechniek.nl

shop4u2.nl

tomzorg.nl

uwzorgexpert.nl

vegro.nl

welzorg.nl

wconnect.eu

winkelmetzorg.nl

zorgoutletbaarn.nl

zorgoutletutrecht.nl

zorgvoordeelwinkel.nl

zorgwinkelsalland.nl

Uitgelichte verkooppunten voor loophulpmiddelen

Meer verkooppunten voor loophulpmiddelen

rollator.shop

rollator-experts.nl

rollatorplein.nl

rollatorshopping.nl

En natuurlijk zijn er ook talloze webshops voor hulpmiddelen op het gebied van een activiteit zoals fietsen, slapen en sporten of specifieke hulpmiddelen. Ook zijn er webshops met hulpmiddelen voor mensen met een specifieke aandoening zoals reumahulpmiddelen.nl. En natuurlijk zijn er ook veel winkels die lokaal of regionaal hulpmiddelen aanbieden.

Daarnaast verkopen reguliere huishoudwinkels en andere winkels steeds vaker hulpmiddelen, zoals:

Bol.com

Blokker

ANWB

Nieuwe hulpmiddelen bij de thuiszorgwinkel kopen

In of bij veel zorgorganisaties, zoals verpleeghuizen, ziekenhuizen en gezondheidscentra, vind je ook een thuiszorgwinkel. Dit zijn thuiszorgwinkels die onderdeel zijn van een grote of kleine thuiszorgwinkelketen, die onder de naam van de zorgorgoranisatie of de thuiszorgwinkelketen werken.

De grootste thuiszorgwinkels in Nederland zijn Vegro en Medipoint.

Tweedehands hulpmiddelen kopen of uitwisselen

De volgende websites bieden tweedehands hulpmiddelen, gerangschikt op alfabetische volgorde. Als je een website mist of je een positieve of negatieve ervaring hebt, laat het ons weten, zodat we dit overzicht samen kunnen aanvullen of verbeteren. 

tweedehandshulpmiddelen.nl

uwhulpmiddelenoutlet.nl

zorgoutlet.nl

zorgoutletutrecht.nl

Er zijn ook talloze tweedehands webshops specifiek voor een hulpmiddel, zoals een scootmobiel of 45-km auto. Er zijn ook besloten groepen waarop hulpmiddelen worden geruild, zoals de besloten Facebook-groep Vraag en aanbod kinderhulpmiddelen. Bij veel thuiszorgwinkels kan je een hulpmiddel ook huren, net zoals via de website hulpmiddelhuren.nl.

En natuurlijk vind je veel tweedehands hulpmiddelen op Marktplaats.nl en Tweedehands.nl. Je kan vaak ook hulpmiddelen bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt kopen. Je vindt de kringloopwinkel bij jou in de buurt op Kringloop-info.nl. Je kan ook naar de Zorgoutlet in Driebergen gaan.

Ken jij meer tweedehands hulpmiddelenwinkels? We zijn benieuwd, laat het ons weten.

Ken jij nog een verkooppunt? Laat het weten!

Mis je een winkel of webshop waar jij heel tevreden over bent? Of raad je één van deze juist af omdat je daar een negatieve ervaring hebt bij de aanschaf van een hulpmiddel? Laat het ons weten, zodat we dit overzicht samen kunnen aanvullen of verbeteren.