Ik wil beter aan- en uitkleden

Aan- en uitkleden

Aan- en ook weer uitkleden kan lastig zijn als je een blessure of handicap hebt. Het bukken, reiken, insteken, optrekken en gepriegel met knopen en ritsen is dan een hele toer. Er zijn verschillende handige oplossingen en hulpmiddelen voor het aan- en uitkleden.

Beter aan- en uitkleden

Hoe krijg je je kleren aan als je bijvoorbeeld niet kan bukken of maar een hand kan gebruiken? Hoe doe je je ondergoed, kleding, sokken, schoenen maar ook sieraden handig aan? Informatie, oplossingen en hulpmiddelen voor het aan- en weer uitkleden:

Hulpmiddelen bij het aan- en uitkleden

Wist je dat er met een helping hand heel veel kleding makkelijker aantrekt? En dat er extra wijde sokken te koop zijn? Ook is er veel keuze in elastieken veters zodat alle schoenen instappers worden. Super handig! Bekijk hier innovatieve hulpmiddelen om je makkelijker aan- en uit te kleden:

Inspirerende video: aan- en uitkleden met één hand!

Kan je maar een hand gebruiken? Dan is er dit prachtige filmpje waarin Manon Slomkowski zich met één hand aankleedt.

Keuzehulp: Kies de beste steunkousen aantrekhulp voor jou

Wat voor soorten steunkousen aantrekhulp zijn er en waar let je op? We scoutten de beste steunkousen aantrekhulpen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Kies de steunkousen aantrekhulp voor jou