Ik wil beter aan- en uitkleden

Aan- en uitkleden

Aan- en ook weer uitkleden kan lastig zijn als je een blessure of handicap hebt. Het bukken, reiken, insteken, optrekken en gepriegel met knopen en ritsen is dan een hele toer. Er zijn verschillende handige oplossingen en hulpmiddelen voor het aan- en uitkleden.

Beter aan- en uitkleden

Hoe krijg je je kleren aan als je bijvoorbeeld niet kan bukken of maar een hand kan gebruiken? Hoe doe je je ondergoed, kleding, sokken, schoenen maar ook sieraden handig aan? Informatie, oplossingen en hulpmiddelen voor het aan- en weer uitkleden:

Hulpmiddelen bij het aan- en uitkleden

Wist je dat er met een helping hand heel veel kleding makkelijker aantrekt? En dat er extra wijde sokken te koop zijn? Ook is er veel keuze in elastieken veters zodat alle schoenen instappers worden. Super handig! Bekijk hier innovatieve hulpmiddelen om je makkelijker aan- en uit te kleden:

Handige tips Van Kleef Instituut

In de Corona tijd verzamelden zorgmedewerkers van Laurens samen met het Van Kleef instituut handig tips om jezelf beter aan- en uit te kunnen kleden. Zit er wat voor jou bij?

 

 

Inspirerende video: aan- en uitkleden met één hand!

Kan je maar een hand gebruiken? Dan is er dit prachtige filmpje waarin Manon Slomkowski zich met één hand aankleedt.

Keuzehulp: Kies de beste steunkousen aan- en uittrekhulp voor jou

Wat voor soorten steunkousen aan- en uittrektrekhulp zijn er en waar let je op? We scoutten de beste steunkousen aan- en uittrekhulpen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Kies de beste steunkousen aan- uittrekhulp voor jou