Vervoer

Je wil eropuit. Naar vrienden, familie of je werk. Maar door je blessure, handicap of leeftijd gaat dit niet meer zomaar. Wat zijn er allemaal voor oplossingen, diensten en producten om je op weg te helpen?

Betere vervoermiddelen, openbaar vervoer of vervoerd worden

Wat als autorijden niet of lastig gaat, bijvoorbeeld doordat je een blessure of handicap hebt? Is een e-bike een goede oplossing voor jou om te kunnen blijven fietsen? Hoe reis je met het openbaar vervoer (OV), ook als dat zelfstandig even niet gaat? En wat zijn de laatste innovatieve elektrische vervoermiddelen waarmee jij er goed op uit kan gaan? We speurden voor jou de beste oplossingen en hulpmiddelen op om nog beter vooruit te komen. Bekijk ze allemaal!

Vervoermiddelen en hulpmiddelen bij vervoer

Wist je dat er heel hippe 45 km auto’s zijn? Dat een loopfiets niet alleen voor kinderen een oplossing is om erop uit te gaan? En dat een airboard een goed hulpmiddel kan zijn als je last hebt van bijvoorbeeld je heup? Super handig! Bekijk alle praktische oplossingen en innovatieve vervoermiddelen en hulpmiddelen bij jouw vervoer.

Zelf rijden of fietsen

Wil je graag zelf rijden of fietsen? Dan zijn er steeds meer vervoersmiddelen waarmee je uit de voeten kan. Deze kan je meestal zowel huren, leasen als kopen. Hieronder zie je een kort overzicht van de vervoersmiddelen die jij kan gebruiken.

Staand Zittend Liggend
Zelf je benen bewegen Rollator, step Loopfiets, scootmobielfiets Ligfiets
Zelf je armen bewegen  Rolstoel, handbike Ligfiets
Elektrisch Personal transporter (Segway), elektrische step, elektrische driewieler, personal transport board Elektrische fiets, snorfiets, brommer, rolstoel, scooter, scootmobiel, high-speed e-bike, gehandicapten-voertuig, 45 km auto Elektrische ligfiets
Benzine of diesel Brommer, 45 km auto, aangepaste auto, auto

Korte afstanden afleggen met de rolstoel of rollator

Informatie over hulpmiddelen om ook kortere afstanden mee te overbruggen zoals rolstoelen en rollators vind je bij lopen en traplopen.

Vervoerd worden

Als zelf rijden, lopen of fietsen niet altijd gaat, kan het fijn zijn om vervoer in te schakelen. Er zijn veel verschillende vervoersdiensten: vervoer in je eentje van deur tot deur (individueel vervoer), met anderen (deelvervoer) of het openbaar vervoer, vaak aangepast voor als je reist met een hulpmiddel. Hieronder zie je een kort overzicht van de mogelijkheden en vervoersmiddelen die je kan inzetten als je vervoerd wil worden.

Individueel vervoer Deelvervoer Openbaar vervoer
In dorp of stad Taxi Wijkbus, buurtbus, boodschappenplusbus Stadsbus, tram, metro of OV-fiets
In de regio Taxi Regiotaxi Streekbus, tram, metro, trein
Landelijk Taxi Valys Trein

Keuzehulp scootmobielKeuzehulp: Kies de beste scootmobiel voor jou

Wat voor scootmobielen zijn er en waar let je op? We scoutten de beste scootmobielen voor je en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij in een onafhankelijke keuzehulp.

Kies de beste scootmobiel voor jou